Her Majesty
  • The Kingdom
    • Queens
    • King
    • Herplaatsers
    • Kittens
    • Kitten policy
    • Previous Litters
    • Generations
    • Retired
    • Movies
    • Catproof Garden
  • Who are we?
  • Other
    • The adventurous cats
    • Show
  • History
  • Contact
  • Links

Wandelen met de kat

Ik deel graag informatie aan de hand van onze ervaringen
Foto
-Enkele puntjes wat heel belangrijk is om te weten voor je begint!
Het is niet altijd evident om een kat mee te nemen, het is zeker niet te vergelijken als je met een hond gaat wandelen.
In de eerste plaats heb je een sociale kat nodig en je moet zelf een rustig persoon zijn met veel geduld.
Ongeacht hoe relaxt je katje ook mag zijn, neem ze nooit mee naar buiten zonder les, je weet immers nooit of ze verschiet van iets onverwachts.
Een goed kattentuigje is ook heel belangrijk, wij werken met het kattentuigje Tre Ponti (zie foto), de tre ponti zit heel gemakkelijk, trekt niet aan het nekje en zit heel comfortabel, de neiging dat je katje laag loopt tegen de grond is normaal voorbij met dit tuigje.
​Je kan deze tuigjes vinden bij Purrfect Design, op deze website vind je ook meer info, let op deze tuigjes zijn op maat, de juiste maat is zeer belangrijk, anders geraakt u kat uit het tuigje!
​
​LET OP! Het is niet vanzelfsprekend dat iedere kat wandelt of dat ze graag mee buiten gaat, wees dan verantwoordelijk en stop er mee!
Er zijn uiteraard ook katjes die gewoon niet graag wandelen maar wel graag worden gedragen in een draagzak.


​
Foto
Foto
Foto
Foto

-Het begin!
Het beste is om heel vroeg te beginnen, de meeste mensen hebben hun raskitten pas rond 16 weken, een htk zal wat vroeger zijn.
Het is belangrijk dat je niet direct begint als je net een nieuw kitten hebt,
het kitten moet eerst wennen aan haar nieuw huisje, gun haar dit ook!
Na een aantal weken kan je binnenhuis beginnen om aan het tuigje te wennen, zodat het kitten het gewoon kan worden, dit gaat echter heel snel!
Dan kan je het kitten mee buitenhuis nemen, oefen eerst best s'avonds,
katjes voelen hun meer op het gemak s'avonds dan is er ook minder lawaai van verkeer enzo... hou het kitten in je armen, het liefst om hen op hun gemak te stellen hou je ze vast dicht bij je gezicht (zie foto) indien je merkt dat het niet nodig is kan je ze gewoon vasthouden of in een tas steken.
Neem ze eens mee op huisbezoek zoals bv naar je ouders, familie of vrienden
wat je wel van in het begin moet doen als je ergens op bezoek bent is niet laten rond lopen, ze moeten op je schoot blijven zitten, dit is heel belangrijk voor later als je op restaurant gaat of als je ergens moet wachten in een winkel,
zo leer je ze stil zitten, in het begin eventjes moeilijk maar je zal zien dat dit heel gemakkelijk aan te leren is. 
Na een een paar keer in de week hebben geoefend kan je haar eens op de grond plaatsen en laat haar rustig verkennen.
Probeer in het begin veel te oefenen in de straat waar je woont, ze gaan je straat leren kennen, plaats haar bv in begin van de straat en loop richting je huis, je zal merken dat ze snel uit haar eigen gaat wandelen richting je huis.
Het is logisch dat ze snel naar hun huisje lopen, dit is dan ook hun veilig huisje,
nu zal je denken dat ze het niet leuk vinden omdat ze naar huis wandelen maar het is gewoon heel spannend voor hen, het bewijs is, na een tijdje zal je merken dat sommige katten binnenhuis snel terug aan de deur staan te janken om terug te gaan wandelen, dat is een bevestiging dat ze het echt leuk vinden.
Op restaurant kunnen ze uren stil zitten op je schoot maar ze genieten er ook van, ze geven je knuffels en spinnen heel lang, echt zalig.
Foto
Foto
-Onderhouden
Nu je al even bezig bent, wil het niet zeggen dat je ze hebt geleerd nooit meer schrik te hebben voor het leven buitenhuis, integendeel! 
Er kan nog een periode aankomen rond de leeftijd 7/8 maand dat ze plots schrik krijgen, dan moet je doorbijten en verder doen, dit gaat "normaal" over, niet altijd maar dan weet je dat je kat er niet zo geschikt voor is. Ook als je bv haar een tijdje niet meer kan meenemen zal je ook merken dat ze soms schrik heeft, dat wil niet zeggen dat je moet herbeginnen, nee gewoon even doorbijten en gaat normaal  snel over.

-Rugzak en draagzak ​
Een kat de hele tijd laten wandelen bestaat niet, dus zorg er voor dat je altijd iets bij hebt zoals een draagtas of een rugzak, ze gaan deze snel herkennen als hun veilig huisje, zo kunnen ze rusten en kan jij ook rusten, een kat is niet veel van gewicht maar op den duur voel je het wel dan is een draagzak of rugzak ideaal en mocht je ergens zijn en het is heel druk of veel lawaai en je katje vind de drukte gewoon niet leuk dan heeft ze de mogelijkheid om zich te verstoppen.
Op de foto zie je mijzelf met Chiana, we waren op weekend in de Ardennen, in het bos vindt ze het zalig maar eenmaal ze moe wordt, kruipt ze uit haar eigen in de rugzak en soms doet ze een dutje.
-Behoeften
Je vraagt je eigen af als je je kat meeneemt hoe ze hun behoefte doen?
Wij nemen onze katten heel veel mee en ze doen amper hun behoefte, meestal wachten ze tot thuis.
Als ze echt hun behoefte moeten doen dan merk je het aan het feit dat ze vervelend beginnen te doen, 
tijd dan om met je katje een plekje te zoeken met los zand en zoals op de kattenbak maken ze een putje en doen ze hun behoefte,
ze graven het zelf weer toe, wel grappig om te zien. Je kan natuurlijk ook een kattenbak in je koffer plaatsen
zodat ze deze kunnen gebruiken. 
Op de camping is het vanzelfsprekend dat er een kattenbakje staat in de tent.



Powered by Create your own unique website with customizable templates.